2024 Zamlı Bekçi Maaşları Ne Kadar?

Bekçi maaşları son zamanlarda gelen zamlar nedeniyle yeni bir tartışma konusu haline gelmiş durumda. Asgari ücrete gelen zam miktarı sonrası birçok meslek grubunun maaşında da artış meydana geldiği görülebilir. Bekçilik mesleğini yapan kişiler sokakların ya da mahallelerin güvenliğini sağlamak ile yükümlü olmasıyla bilinir. Belirli zamanlarda alımı yapılan bekçilik mesleği için avantajlı bir iş modeli diyebiliriz.

Bekçi olmak için gerekli şartlar şu şekilde sıralanabilir;

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Lise mezunu olmak
  • Askerliğini tamamlamış olmak
  • Başvuru yaptığınız şehirde 1 yıldan uzun süredir oturuyor olmak.

Bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde siz de bekçi olmak için hak kazanabilirsiniz.

Bekçiler Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alabilir?

Bekçi maaşları 2024 yılı itibari ile %49,25 oranında bir zam ile toplam olarak 38.669₺’ye yükseldi. Bu zam ile birlikte bekçilik mesleğiyle uğraşanlar kişilerin de bir hayli mutlu olduğunu söyleyebiliriz. Enflasyona bağlı olarak gelen zamlardan sonra bekçilik mesleğinin gördüğü rağbet de bir hayli artmış durumda. Bekçiler yeni zamlı maaşlarını ise 2024 yılının Ocak ayından itibaren hesaplarında görmeye başladı.

2024 Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar? Makalemizi incelemek için tıklayınız.

Bekçi Olmak İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bekçi maaşı bu gelen zamdan önce ise toplam olarak 25.909₺ değerine sahipti. Maaşlara gelen bu artış düzeyi kimilerine göre fazla gelse de bekçilik mesleği ile uğraşanlar halinden oldukça memnun. Öyle ki zam haberlerinden sonra birçok kişi nasıl bekçi olacağını araştırma yoluna girmiş. Bekçi olmak için düzenli aralıklar ile yapılan alımları takip etmeniz ve başvurmanız gerekir. Sonrasında birçok sınava tabi tutulursunuz. Bu sınavlar fiziksel yeterlilik, sözlü mülakat, yazılı sınav ve bekçiliğe giriş sınavı olarak karşınıza çıkar. Sınavlardan elli puan ve üzeri almanız yeterli olur.  Bu noktada sınav yerinizi ve sınav tarihinizi de detaylı bir şekilde takip etmeniz gerekir.

Bekçilik fiziki yeterlilik sınavında sizden parkuru 48 saniye içerisinde tamamlamanız beklenir. Bekçilik mesleğindeki boy kriteri ise kadınlar için 162 cm değerine sahipken erkekler için bu miktar 167 cm’dir. Bekçi maaşları avantajlı seçenekleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Eğer siz de bekçi olmak istiyorsanız gerekli şartları yerine getirerek başvurunuzu kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Kaç yaşına kadar bekçi olunabilir?

30 yaşından gün almamış olmak bekçi başvurularında esastır.

Bekçi olduktan sonra polis olunur mu?

Şimdilik bekçilerin polis olmasına yönelik imkan bulunmamaktadır.

Yorum yapın