2024 Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Özel güvenlik maaşları birçok meslek grupları gibi 2024 yılı itibariyle gelen zamlar sonucu artış gösterdi. Özel güvenlikler kapıdan geçiş güvenliğini sağlayan, kişilerin üstünü arayan ve eşyalarını X-Ray ile tarayan kişilerdir. Özel güvenlik olmak ve zamlı maaşlardan yararlanmak için yerine getirmeniz gereken hususlar bulunur.

Özel Güvenlik Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Özel güvenlik mesleğini icra etmek için ilk olarak şehrinizdeki yetkili kurumlardan eğitim almanız gerekir. Bu eğitim silahlı ve silahsız olmak üzere ikiye ayrılması ile bilinir. Bu aşamadan sonra özel güvenlik sınavına girerek gerekli başarıyı elde etmeniz gerekir. Başarı yakalamak için sınavlardan en az 60 puan almalısınız. Bu yeterlilik sınavı bir yıl içerisinde toplam olarak 6 defa yapılır. Tüm aşamalardan başarılı bir şekilde geçtikten sonra isteğinize göre silahlı ya da silahsız şeklinde özel güvenlik olabilirsiniz.

Özel güvenlik maaşı almak ve özel güvenlik olmak için şu şartları yerine getirebilirsiniz;

  • Silahsız özel güvenlik olmak için 18 yaşını doldurmak.
  • Silahlı güvenlik olmak için 21 yaşını doldurmak.
  • Herhangi bir adli sicil kaydınızın olmaması.

Eğer siz de bu şartlara sahipseniz özel güvenlik görevlisi olmak için başvuru yapabilirsiniz. Özel güvenlik görevlilerinin birçok farklı alanda çalışma seçeneği mevcuttur. Özel sitelerde, bankalarda, okullarda çalışabileceğiniz gibi çeşitli etkinlik alanlarında da faaliyet gösterebilirsiniz. Mesleğin dezavantajı olarak ise esnek çalışma saatleri denilebilir. Bazı zamanlarda geceleri çalışmak durumunda kalabilirsiniz.

2024 Öğretim Görevlisi Maaşları Ne Kadar? Makalemizi İncelemek İsterseniz Tıklayınız.

Yeni Özel Güvenlik Maaşları

Özel güvenlik maaşları 2024 yılı itibari ile en az 19.500₺ ve en fazla 36.000₺ olarak belirlenir. Bu maaş miktarlarının yanı sıra yol, yemek ve sigorta yan hakları da mevcuttur. Bu yönüyle özel güvenlik görevlisi olmak çok avantajlıdır diyebiliriz. Çalıştığınız kuruma bağlı olarak sizden birtakım dış görünüşünüz ile ilgili şartları yerine getirmeniz beklenebilir. Bu şartları yerine getirerek çalışma hayatına bir adım atabilirsiniz.

Özel güvenlik maaşları görüldüğü üzere son derece tatmin edici bir seviyeye sahiptir. Mesleğe ait birçok kolaylık ve zorluk mevcuttur. Eğer bu mesleği yapmak istediğinize eminseniz gerekli bşvuruları yapabilir ve zamlı maaş imkanından yararlanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Özel güvenlik kamuda memur mu olur?

Kamuda çalışan güvenlik görevlileri sözleşmeli personeldir.

Özel güvenlik silah kullanır mı?

Almış olduğu güvenlik belgesine göre silah taşıma ruhsatı bulunabilmektedir.

Yorum yapın