2024 Okul Müdürü Maaşı Ne Kadar?

2024 okul müdürü maaşları öğretmenlere gelen zammın ardından tekrar güncellendi. Halihazırda tüm memurlar için 6 aylık süre içinde enflasyon farkı kapsamında zam yapılmaktadır. Okul müdürleri de bu zamdan etkilenerek 2024’te artan maaş alacaklar. Özel okullarda müdür olanlar ise kurumun belirlediği tutar üzerinden maaş alacaklar.

Okul Müdürü Ne Kadar Kazanır?

Okul müdürü maaşı müdürün çalışmakta olduğu kurum, okuldaki öğrenci ve öğretmen sayısına, atanmış olduğu bölgeye göre farklılık göstermektedir. 2024 itibariyle kamuda çalışan okul müdürleri en az 43 bin TL almaktadır.

Buradaki temel nokta ise kamuda çalışan müdürlerin esasında öğretmen olmasıdır. Kamu okullarında çalışmakta olan müdürler ayrıca seçilmezler, öğretmenler arasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararı ile göreve seçilirler. Müdür olduktan sonra iş yoğunluğuna göre derslere girerek ders anlatımı da yapmayabilirler. Bu durumda ise okul müdürü esasında öğretmenlik maaşı almakta ve ek olarak aylık 3000 TL ilave ücret almaktadır.

Kamuda yine maaş üzerinde medeni hali, çocuk durumu, kıdem ve hizmet yılı gibi etmenler belirleyici olmaktadır.

Özel sektör müdür maaşları ise çalışılan kuruma göre değişmekle birlikte 40 – 60 bin TL aralığındadır. Fakat özel okul müdürlerinin iş yüklerinin oldukça fazla olduğunu unutmamak gerekir.

Okul Tiplerine Göre Okul Müdürü Maaşları

Okul tiplerine göre müdür maaşları şu şekilde:

  • Anaokulu müdürü maaşı ortalama 40 bin TL
  • İlkokul müdürü maaşı ortalama 41 bin TL
  • Lise müdürü maaşı ortalama 40 – 42 bin TL’dir.

Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Müdür yardımcısı maaşı da müdür maaşlarına yakındır. Kamu okullarında müdür yardımcılığı yapanlar hiçbir şekilde öğretmenlerden daha fazla maaş almamaktadır. Zaten müdür yardımcılığında gönüllülük esas olup bu temele göre yardımcılık yapılabilmektedir. Müdür yardımcıları istekleri veya öğretmen yetersizliği halinde ek ders verebilirler. Bu ek ders ise haftalık olarak en fazla 19 saattir. Bu kapsamda da mevcut öğretmen maaşlarının yanı sıra 2500 TL ek ücret alabilirler. Müdür yardımcısı maaşları da bu kapsamda 36 bin – 39 bin TL aralığında değişmektedir.

2024 Bilgisayar Mühendisliği Maaşları Ne Kadar? Makalemizi İncelemek İçin Tıklayınız.

Sık Sorulan Sorular

Okul müdürü nasıl olunur?

Devlet okullarında müdürler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilir.

Okul müdürü istifa ederse ne olur?

Normal öğretmen olarak görev yapmaya devam edebilir.

Yorum yapın