2024 İtfaiye Maaşları Ne Kadar?

İtfaiye maaşları 2024 yılı ile birlikte gelen enflasyon artışları sonucu değişikliğe uğradı. Tüm itfaiye görevlileri ve itfaiye görevlisi olma adayları tarafından ise bu husus son derece merak ediliyor. Gerekli birimlerde itfaiye görevlisi olduktan sonra siz de bu zam imkanlarından yararlanabilirsiniz.

İtfaiye Mesleğinin Zorlukları Nelerdir?

İtfaiye mesleğinde birçok meslekte olduğu gibi birtakım zorluklar mevcuttur. İtfaiye görevlileri başkalarının hayatlarını kurtarmak ile yükümlü kişiler oldukları için bu noktada omuzlarında büyük bir yük var diyebiliriz. İtfaiye mesleğini icra eden kişiler belirtilen bölgeye en kısa zamanda gitmeli ve hızlı bir şekilde yangın söndürme çalışmalarına başlamalıdır.

Bazı zamanlarda ev içerisinde yaşanan diğer sıkıntılar ya da yüksek ağaçlarda mahsur kalan hayvanlar için de itfaiye görevlilerine ihtiyaç duyulur. İtfaiye maaşları çalışılan birime ve tecrübe seviyesine göre farklılık gösterebilir.

İtfaiye Mesleğini İcra Etmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

İtfaiye mesleğini icra etmek için kişilerin yerine getirmesi gereken birtakım şartlar bulunur. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Liseler için İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünden mezun olmak
  • Üniversiteler için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ya da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olmak.
  • Erkekler için boy sınırının en az 170 cm ve kadınlar için ise boy sınırının en az 167 cm değerinde olması.
  • Gerekli eğitimleri aldıktan sonra KPSS sınavına girerek yeterli puanı almak.

Bu şartların sağlanması sonucu kişiler itfaiyecilik mesleğini kolay bir şekilde yapabilir ve itfaiye maaşları üzerinden gelen zamlardan da yararlanabilirsiniz.

2024 İmam Maaşları Ne Kadar? Makelemizi İncelemek İçin Tıklayınız

2024 İtibari İle İtfaiye Maaşları Değişimi

2024 itfaiye maaşı %49.25 değerinde bir zam artışı ile karşımıza çıkıyor. 2024 yılına ait zam miktarı öncesi 25.000₺ değerinde iken bu yıl itibari ile toplamda 37.312₺ değerine sahip. Gelen zam miktarları çalışılan bölgeye, birime ya da deneyim sürenize göre değişiklik gösterebilir. 2024 itfaiye görevlilerine özel gelen zam değişimi bu şekilde ifade edilebilir.

Sık Sorulan Sorular

İtfaiye Merkezine Ulaşmak İçin Hangi Numara Aranmalıdır?

Bir itfaiye görevlisine ihtiyaç duyduğunuz taktirde 112 acil durum telefon numarasını gönül rahatlığı ile arayabilirsiniz.

 

Yorum yapın